Ajankohtaista

sosionomille työtä tarjolla
Ilmoitettu: 5.10.2019

haemme osa-aikasta sosionomin koulutuksen saanutta perhetyöhön.Työ sijoittuu arkipäiviin yleensä klo 16-20 välille. Soita niin kerron lisää!...

Lue lisää

 - Pienempi  + Suurempi


Kotona tai mökillä teetetyn työn kustannukset saa osittain vähentää verotuksessa. Enimmäismäärä, 2000 euroa, voi täyttyä kokonaisuudessaan tavanomaisen kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön kustannuksista.

Kodin ja siellä asuvien henkilöiden hyväksi tehtävä työ kuuluu tavanomaisen kotitalous-, hoiva- ja hoitotyön piiriin. Kotitaloustyöllä tarkoitetaan kodin, pihan ja puutarhan hoitoa.

Vähennys on henkilökohtainen. Puolisoista vähennyksen voi saada kumpikin eli yhtensä 4000 euroa. Vähennettävien kustannusten omavastuu on 100 euroa.

Myös omille vanhemmille teetetystä kotitaloustyöstä voit saada vähennyksen.

Asiakkaalle kertyy vähennystä 45 prosenttia työn osuudesta vähennyksen enimmäismäärään saakka. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena jälkeenpäin. Yrittäjän tulee laskussa eritellä tehdyn työn osuus.

Hoivapalvelu Annen palvelut kuuluvat kotitalousvähennyksen piiriin (ei koske koneiden ja laitteiden vuokrausta).

Hoivapalvelu Annen henkilökunta on myös valmis neuvomaan edunsaajaa ja huolehtimaan kotitalousvähennyksen asiakkaan puolesta.

Työn teettäjä ilmoittaa kotitalousvähennyksen veroilmoituksen yhteydessä.

Katso kotitalousvähennyksestä tarkemmin : kotitalousvähennys/veronmaksajain keskusliitto ry

TAI

Kotitalousvähennys on mahdollista huomioida myös heti, jolloin verotoimistosta veroedunsaajan on haettava uusi verokortti. Näin asiakkaalle tulee pienempi veroprosentti, jolloin kuukausittain jää käyttöön enemmän rahaa

Katso verovähennyksestä tarkemmin: www.vero.fi